Welkom Thuis uitleg

Het begon allemaal juni 2016

Zoals veel van mijn klanten weten, ’16/’17/’18 zijn we door een vechtscheiding gegaan. Iedereen weet inmiddels wat dit betekent en vooral wat voor invloed het kan hebben op kleine kinderen. Door heel wat obstakels heen te zijn gegaan en vele advocaaturen heb ik mid 2017 te horen gekregen dat de Raad voor Kinderbescherming adviseert : 

– binnen een jaar contact tussen vader en alle drie de kinderen volledig herstellen. 

In de loop van dat jaar heb ik om de twee weken contact gehad onder begeleiding – (zoals moeder geëist had) met de jongste twee.  Na een aantal maanden werd ik geadviseerd door de uitvoerende partij Kinderbescherming west (Dordrecht) om zo snel mogelijk een nieuwe zaak te starten, want moeder werkt niet mee en zij komen er met haar echt niet uit.

Het resultaat kwam echter net te laat. Op de achtergrond werd aan alle touwtjes getrokken waardoor het enige contact met de jongste twee ook niet tot verlenging komt. 

Het proces voor de hoge raad was in de maak. Einde zomer 2018 was het zo ver. Tijdens de zitting kwam een onbekende man namens Raad voor Kinderbescherming, hij adviseerde de rechteres om moeder maar volledig voogdij te geven, want “ouders blijven vechten”. De uitvoerende partij (Kinderbescherming west) had verder geen middelen meer om te handelen. Vanuit de rechters werd een specifiek zinnetje gezegd tijdes de zitting die alles op zijn plek zette. Ik dacht: “Er is hoop…”

8 weken later kwam het verschrikkelijke nieuws: “moeder krijgt volledige voogdij en vader geen omgangsregeling!”

Mijn wereld stortte in elkaar… 

En toen kwam Maria in mijn leven 🙂 

… 6,5 jaar later op een maandag kreeg ik een belletje van een onbekend nummer… 

“Hallo, met wie spreek ik?” 

“Met …” (mijn oudste dochter)

Zo begon het nieuwe avontuur, welke hopelijk alles op zijn plek gaat zetten. Ik heb hoop en geduld.  

Zoals een hele lieve klant op haar sterfbed zei: “Hou niet op van je kinderen te houden!” Dat doe ik zeker niet! Vandaag is er een grote dag voor ons ! De oudste komt op bezoek met haar vriendje … EXCITING 🙂

Categorieën

Winkelmand